Visningssäsong

Visningar nästan varannan dag sista tiden. Man hinner liksom inte med mycket annat. Behöver ju läsa på om alla hus, områden, var det finns sjukhus, hab, skolor, förskolor, läsa husbeskrivningar, besiktningsprotokoll osv. Och kolla upp allt som måste fixas o renoveras, hur det går till, vad det kostar är det värt det? m.m. Lärorikt och intensivt. Långt att åka hit och dit och sambons jobb är också långt att åka till och alla utflykter o grejer för barnen. Jösses vad bensin vi gör åt nu.

Många hus är mycket att göra med , läckande ruttna tak, fasader som behöver bytas, avloppssystem som ska bytas, fuktskadade källare, möglande läckande vindar, tapeter och färger som lossnar (fukt), rivningsfärdiga lekstugor, förråd med tak av pressenning, jordkällare med droppar överallt och blöt isolering, svajiga golv o trappor, barnfarliga dammar, rum och altaner utan staket, för små hus som behöver byggas ut, dränering som behöver göras, gamla spisar och kakelugnar som behöver lagas och godkännas, väggar som fattas, staket som fattas, tak som behöver läggas om, mystiska fläckar och dofter som vittnar om fukt, felgjorda våtrum, läckande rör, konstiga sprickor, felkonstruktioner i byggen, ruttna gästhus, fallfärdiga förråd, förråd som behöver byta väggar och fönster, element som behöver målas eller bytas, brötiga steniga backiga farliga trädgårdar, stora äckliga (farliga) pooler som inte ens var med på bild, fuktskydd som saknas, väggar som man vill måla och tapetsera, gamla golv, gamla vitvaror som drar mycket el, för små kylar och frysar, gamla dyra värmesystem som kan kosta att byta osv. Alltid är det ett gäng med grejer. En del dyra och omständiga, en del småsaker. Allt måste funderas igenom.

Finns ju mycket fint i husen med. Gamla fina detaljer från 1800-talshus, gamla fina tapeter, trägolv, fruktträd och bärbuskar, vackra fönster och burspråk, stora hus och många rum, gott om utrymmen, matkällare, öppna spisar, gamla köksspisar, bagarstuga, pizza/bakugnar, sandlådor, gungor, lekstugor, växthus med stora vindruvor i klasar, grannar med småbarn, skog och ängar, grusvägar och småvägar, fina nygjorda kök, fräscha badrum, bubbelbadkar, klädkammare, mysiga rum, rum som skulle bli jättefina i rätt tapet eller färg, altaner och balkonger, inglasade uterum, natursköna omgivningar osv.

Så mycket hus att blanda ihop. Vilket rum fanns i viket hus? Var fanns dendär fina gamla köksspisen? fungerade den? Var det huset som var för litet? huset som behövde byta fasad, fönster och hade fukt i källaren? Huset med det trånga köket? Huset med den stora gäststugan? Eller huset med dendär fantastiska gäststugan med en uteplats som såg ut som i Toscana? På en visning gick jag och frågade mäklaren om det inte fanns någon frys, jo det fanns det ju, fel hus. Bilder, texter och uppgifter om hus bara snurrar i skallen, dröms om på nätterna. Allt handlar om hus just nu. Men så är det högsta prioritet också.

Vi har fastnat för ett jättefint stort hus mitt i skogen, med en stor tomt som ioförsig består mycket av skog men det går ju att fixa till så att odlingarna får plats. Ett hus som är byggt på 80-talet så det är inte så mycket modernt vitt som jag inte gillar utan bruna paneler och fönster. Stort garage. Bor minst en barnfamilj nära och finns växthus med vinranka. Vi bjuder på det nu. Snälla låt det bli bra någon gång!

 

 

Uppdatering: Det sket sig innan jag hann posta detta inlägg. Det började budas allt högre summor och så höjde någon med 100 000 bara sådär. Folk har för mycket pengar. Det är sjuka huspriser nu. Jag kände att jag orkar inte mer. Grät så jag spydde. Tittade vidare på hus och bokade visningar. Hur orkar man när man inte orkar mer?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Livet på landet, Övrigt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *