Vila i frid Kristian Gidlund

Minns ni Kristian Gidlund? Jag läste och recenserade hans fantastiska bok.

Idag läser jag att han dött. Jag gråter fast jag inte kände honom. Fast på ett sätt gjorde jag ju det, precis som många andra som läste hans blogg, hans bok och lyssnade på hans sommarprogram. Och vi älskade det för han visade vad som är viktigt här i livet och vad som är åt helvete.

Speciellt en sak skrev i boken fastnade hos mig. En sak han sade till sin bror när han inte förstod varför så många läste hans blogg. “För jag har inte skapat en ny religion. Inte etablerat en ny livsåskådning. Jag har inte heller lyft fram ett nytt sätt att tänka. Mig väntar inget Nobelpris i fysik eller ekonomi. Egentligen skriver jag om ganska banala saker. Om att hålla om varandra och verkligen mena det. Om att se sina barn. Om att vara med dem så mycket det bara går. Jag skriver om att låta livet ta plats medan man fortfarande lever. … Det är inte så att jag vänder riktningen på rymdens energier åt ett annat håll” Brodern svarade “Jo det är precis vad du gör.” (sid 258 I kroppen min).

För han påminde oss om kärleken, vänskapen, livsnjutningarna – livet. Det som vi alla behöver påminnas om att leva. Han dog med den visdomen och vi är många som alltid kommer att sörja och samtidigt vara tacksamma för att han delade med sig av livets visdom. Tack Kristian. Vila i frid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom, Tankar om viktigheter, Övrigt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *