Världens bästa storasyster

En dag åkte Lillan, Lillen och mamma och lämnade mormor på flygplatsen. Lillan blev åksjuk, mådde illa i en timma stackaren. Och så kördes det fel på slutet. En kunde ju tycka att det vore enkelt att följa skyltar med flygplan på men inte den dagen inte. Tack och lov för gps, det bästa handikapphjälpmedlet för oss med dåligt lokalsinne (om den är uppdaterad!).

Sedan var det Lillebrors besök på sjukhuset där vi tre kände oss något utstirrade av läkare, dietist, nutritionsjuksköterska och tre studenter. Men den som mest behövdes var inte där, logopeden som kunde hjälpa Lillebror att amma så han kunde slippa sonden (och mor hans kunde slippa den förbannade pumpningen). Storasyster var så fin som hjälpte till att plocka upp Lillebrors kläder som trillat ned och ta på honom strumpor. Och så hann hon knappt leka i väntrummet stackarn. Så när mamman hörde de välbekanta orden “Vill ha Piggelinglass” så fick storasyster det, fast det inte var lördag. Hon hade ju vart duktig både på sjukhuset med Lillebror och illamående hela vägen in. Lunchbaguetten kunde vi ju ta när hon blev hungrig.

Ni vet när man har handlat jättemycket mat och ska betala och snabbt tänker “Hur mycket pengar hade jag på kontot nu igen? Räcker det?” Det brukar oftast räcka när man tänker så. Denhär gången gjorde det inte det. Verkligen inte. Det blev sådär riktigt jobbigt så jag fick ringa sambon och be honom föra över det lilla han hade och ändå plocka bort en massa mat tre gånger innan det fungerade. Kassörskan var så snäll och sade att det är sånt som händer när jag flera gånger ursäktade mig. Kanske tyckte hon lite synd om mig, en stressad, genomsvettig, sömnbristtrött, hungrig småbarnsmorsa med sprängande amningsbröst, en hungrig, trött 4-åring som ville hem och en bebis med sond som behövde matas. Det är då man bara vill gråta men det är liksom inte läge. Den hungriga 4-åringen började gråta när hon inte fick sina salta pinnar (som hon ändå inte skulle fått innan helgen). Inte så konstigt när hon inte ätit på länge. Mamman kände sig ungefär som världens sämsta mamma men tänkte om, det är bara att göra det bästa av situationen. Lovade Lillan att salta pinnar, småyoghurtar och rosa lypsyl med jordgubbssmak skulle köpas en annan dag. Packade in barn och den lilla mat hon fick med i bilen. Gav 4-åringen en massa beröm och baguetten och fick henne att mata sin lillebror med sondsprutan hela vägen hem (det kan mamman själv inte göra i bilen eftersom den jävlahelvetes airbagen finns i framsätet så Lillen måste sitta därbak). Mamman själv fick 2 stackars baguettebett+ osten och salladsbladet och hade tack och lov köpt en Raider “för jag kanske behöver energin på vägen hem” och det behövde hon verkligen för det blev senare och hungrigare än hon tänkt.

När vi kom hem fick den fantastiska storasystern vad hon ville. För hon hade stått ut med åksjuka, hjälpt till på sjukhuset, stått ut med kaoset i affären utan att ha ätit lunch och matat lillebror på hemresan. Hon älskar verkligen sin lillebror. Hon ville ha popcorn, äpple och kolla på film och självklart fick hon det. Världens bästa storasyster! Vissa dagar är man verkligen så tacksam över vilken fantastisk unge man har.

Lillan ansikte

 Hjältinnan

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Världens bästa storasyster

  1. Pingback: En småbarnsförälders hjärna fungerar ju sådär | TantMango

  2. Pingback: 2014 | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *