Utvecklingen 10 månader

Idag blir han 10 månader. Och han utvecklas så mycket hela tiden. Så härligt att se.

Han rullar ofta över på rygg och har blivit så stark i nacken – men vill fortfarande inte sitta, kanske på grund av smärtan. Han rullar runt och hit o dit och hamnar ofta ut på golvet utanför babygymet.

Han griper inte bara tag i allt utan grabbar tag rejält i ens kinder, hår, glasögon, hals, allt han kommer åt, kör in fingrar o naglar i huden. Tittar verkligen in leksaker/saker och griper tag i dem.

Han får i sig pluttelitegrann kornmjölsgröt och babygröt – det är ju slätt. Verkar gilla persika men så fort något kommer in i mitten av munnen blir det stort obehag och kräkreflex. Man känner sig elak som försöker mata honom flera gånger om dagen för att det ska bli bättre. Varför kan inte han få njuta av mat som vi andra?

Han låter allt högre, ligger inte bara och pratar gött utan vrålar högt då och då, ja en bra pipa har han! Han pratar på ett specielllt sätt när han håller på att somna. Så himla sött!

Han har koll och hänger med i vad som händer. Ser och hör och är intresserad.

Han har fått allt bättre humör. När han inte har ont är han ofta så go och glad. Det kan räcka att titta på honom för att få ett leende och skratt. Man kan prata och skoja med honom och han skrattar på sitt speciella sätt, liksom som en början till skratt flera gånger.

Stilig

Min stilige prins

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Utvecklingen 10 månader

  1. Sandra says:

    Sån go kille! Hoppas att magontet försvinner snart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *