Se till att alltid ha något roligt intresse i ditt liv!

På senare tid har jag alltmer kommit till en insikt. Jag har varit hemma med Lillan som haft magsjuka och sedan fick jag influensa. Detta har gett mig mycket tid att tänka och ha helvetesångest över mitt liv. Varit alldeles förtvivlad på bottens djup och inte sett någon ljusning. Men tillslut kommit fram till varför det blivit såhär. Jag tänker ofta att det är någon mening med att man blir sjuk, för kroppen och/eller själen behöver vila, eller kanske tänka klart.

Under de senaste åren har jag  allteftersom slutat göra saker som jag gillat att göra. Olika händelser i livet kan göra att intressen och aktiviteter faller bort mer eller mindre medvetet. Blir man sjuk rasar världen samman och man har knappt ork eller möjlighet till något, i alla fall en tid. Blir man av med vänner och umgänge så är det tuffare att hålla kvar de gemensamma intressen som man hade. Är man med om jobbiga livshändelser går mycket energi åt att hantera och läka dem. Börjar man ett förhållande går man in så mycket i det och det man har gemensamt att andra saker kan läggas på is. Likaså om man får barn så tar barnet mycket uppmärksamhet och blir ens nya stora intresse som också kan göra att annat läggs på is. Börjar man med ett jobb, studier, arbetsträning så kanske man verkligen vill satsa på det och kan dumt nog välja bort roliga saker som man tänker sig att göra senare. Men så sitter man där en dag och märker att ingen av dedär viktiga, roliga, intressanta sakerna finns kvar i ens liv längre annat än som drömmar eller “något jag ska göra sedan”.  Och detdär “sedan” kan ha skjutits fram många gånger. Då har man lyckats sluta med saker som lyfter en, som ger en energi. Man känner sig dränerad, deprimerad och mår dåligt. Dags att ta tillbaka intressena. Fylla på med lust och energi igen.

Finns det något du gillade att göra förr som du inte längre gör? Varför? Skulle du vilja göra det igen? Fundera på vad som hänt? har du tappat bort intressen när saker hänt i ditt liv? Skriv kanske en liten lista. Se till att faktiskt göra sådant som just du tycker är kul och intressant. Ändra på något, pussla om tillvaron, se till att få din energipåfyllningstid! för den är viktig! Håll utkik efter sådant som intresserar dig. Gör. Testa. Ha kul. Jag ska verkligen försöka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom, Tantvisdom. Bookmark the permalink.

One Response to Se till att alltid ha något roligt intresse i ditt liv!

  1. hej lämnar ett litet spår allt bra med dej ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *