Vi fick till en hejdundrande god och lyxig söndagsmiddag!
Potatisgratäng (en stor form):
- 12 skivade borstade potatisar med skal (snabbast att skiva i hushållsmaskin)
- 1 Skivad gul lök
- ca 8 hackade eller pressade klyftor vitlök (om man gillar vitlök mkt, annars mindre)
- Salt och peppar
- Persiljekrydda
- Soja- eller havregrädde och/eller ev soja- eller havremjölk
- Mjölkfritt margarin eller smör att smörja formen med
Sätt ugnen på 200c. Varva potatis, lök och vitlök i en smörad ugnsform med grädden som blandats med mjölken och kryddorna. In i ugnen tills potatisen är mjuk (ca 40 min beroende på tjocklek, känn med en gaffel).
Gottesallad
- Några nävar sköljd blandsallad
- 1 liten hackad rödlök
- 2 strimlade gröna spetspaprikor
- 1 Tomat, skuren i halvmånar och sedan skuren på mitten
- 1 Äpple skalat, rensat och skuret i tärningar
- 2 små avocados, skalade, urkärnade och skurna i tärningar
- En rejäl skvätt olivolja
- En skvätt rödvinsvinäger
- En skvätt timjan
- Dillflingsalt (eller salt och dillkrydda)
- Svartpeppar
Lemon Masalabiffarna var köpta, såhär ser förpackningen ut:
De vara bara att steka:
