Odlingar och skörd

Jag har lagt ned min själ i odlingarna i sommar. Äntligen blivit med trädgård. Grävt  flera gånger om som en jömla gnu, trots mygg, värmevåg, gravidtrötthet och klumpig mage. Planterat, planterat om, planterat om igen, femtioelva olika växter. Envist burit och hällt runt jordsäckar samtidigt som tyngden på magen.Vattnat i timmar, rensat ogräs fast jag knappt kunde böja mig och de ansträngda knäna reste sig upp i ett vrål, plockat skitäckliga kållarver med bara fingrarna i gassande sol så att svetten lackat. Gått ute och fixat så jag blivit mer solbränd än någonsin. Börjat skörda frukterna av träningsvärk, svett och envishet. Men så rycks man bort i någon månad och kan inte skörda av allt det arbete man lagt ned. Man blir som bitter. Andra fick skörda allt. En del grejer fick jag inte smaka på. Surt sa räven och jag har haft gott om tid att gräma mig. Är mest glad över att jag har varit med min bästa skörd, Lillen. Så mycket viktigare. Men man grämer ju sig ändå. Hann inte testa alla gurkor och squashsorter. Men jag kan väl få hinna hem till tomater,chili, paprika, physalis, mandelpotatis, gulbetor, persiljerot, morot och spaghettipumpa? Det blev inga gurkinläggningar men kanske hemgjord ketchup och chilisås från det som står inne och mognar?

Lillan bland odlingarna

Lillan bland odlingarna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Odla, trädgård and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *