Livet som nyinflyttade i byn

Och livet lunkar på. Det är lugnt här i byn och det är så skönt. Sakta men säkert slappnar jag av. Rädslan för ensamhet som alltid dyker upp i livet verkar denna gång obefogad, det är mest ovant att vara här. Våra gamla vänner häruppe har varit mycket hos oss, hjälpt till med uppackning och umgåtts. En familj som skulle träffat dem bjöd vi istället hit, barnen lekte och vi bjöd på blomkålssoppa med stekt vegoskinka och bröd. Det uppfattades tydligen som väldigt ovanligt att vi bjöd hem någon och bjöd på mat bara sådär – svenskar är tydligen inte så spontana och gästfria utan måste avtala tid i förväg innan man får komma. Är det så? Är vi ovanliga som tycker att det är självklart att bjuda?

Våra gamla vänner reste bort efter några dagar. Det kändes väldigt olägligt just när vi flyttat hit och knappt kände någon. Men det går bra. Vi tar det lugnt och packar upp lådor allteftersom. Och så passar vi en massa djur: höns, fiskar, katt och hundar så det är fullt upp med promenader, matningar och kel. Vi kommer ut en del och Lillan tycker att det är kul med alla djur. Det är tacksamt när jag hade tänkt att vi skulle åka pulka varje dag men snön bara töade bort hela tiden.

När vi kom hit hälsades vi välkomna på byns hemsida. Dagen vi flyttade hit kom en granne vi ätit middag hos i somras förbi med surdegsbröd och syrligt rågbröd. Så himla trevligt, och gott. Och dagen efter det kom en annan bybo och hälsade oss välkomna och skämtade om att när det kommit göteborgare hit kan man ju inte bo här. Vi har gått förbi den där grannfamiljen och spanat på deras hus några gånger för se om de är hemma så att vi kunde bjuda dem på middag. Och idag var de äntligen hemma och hade just en middag där de tänkt bjuda oss men inte kunnat, för vi hade inte bytt nummer. Så vi ramlade oväntat in på en jättegod och trevlig middag med en till familj och till på köpet en olivoljeprovning. Jösses vilka goda oljor det finns! Jag vill nog knappt äta smör igen, bara doppa surdegsbröd i god olivolja.

O nu känns det så bra. Livet är lugnt, vi har ett fantastiskt hus, vi har några att umgås med, alla säger att förskolan här är jättebra och idag har snön (pepparpeppar) stannat kvar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Livet som nyinflyttade i byn

  1. Maria says:

    Hurra vad skönt att höra! Det låter så bra så bra! många kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *