Husvisningar

Har varit på så många visningar att jag nästan tappat räkningen. Och några som vi varit nära att gå på. Som detdär huset som hade nytt skitsnyggt kök, låg nära släktingar och precis vid en lekplats. Verkade sååå bra… tills vi fick läsa besiktningsprotokollet. Fukt både här och där och i taket hade varit 99% fuktighet – det hade alltså flödat in, och börjat mögla. Så som vi peppat oss för det huset, planerat resa till visning och drömt. Stor besvikelse! Ett annat hus var också fullt av fukt på alla våningar, flera ställen – men på bilderna och beskrivningarna ser allt så bra ut jämt. Ett hus var från det ökända 70-talet och hade platta på mark som grund. 70-talshus, har jag fått lära mig, har vanligtvis tunna dåligt isolerade väggar och fukt i grunden – platta på mark är visst det sämsta av allt och kostsamt o krångligt att riva i alla rum och byta ut en grund vid fukt. Var ju också och tittade på ett annat hus från 70-talet som jag skrev om i tidigare inlägg.

Vi började i en viss desperation överväga att köpa tomt och bygga nytt. Något jag också fick veta är ofta dålig kvalitet på, görs för snabbt, kostar extra och tomter är dyra. Fick tips om att köpa ett billigt hus längre bort och flytta det till en tomt med bra läge men det går inte med vilka hus som helst, det är dyrt och omständligt, tomten måste ändå göras i iordning och huset spricker lätt. Vi började leta efter mindre hus i tanken att bygga ut ett rum eller två. Var och tittade på ett jättefint och fräscht hus men det var så lågt på övervåningen att man fick böja sig för att komma in i ena sovrummet, det fanns inga garderober mer än en sidovind som var trång och man måste huka sig i. Sådär kan man inte ha det med familj o allt, och den stora tomten var mest oåtkomlig ovanför en backe med stora stenar, ris och träd.

Vi var på ett annat gammalt hus som såg bra ut fast lite litet och lite liten tomt. Taken på båda våningarna inomhus lutade och hängde dessutom ned i mitten, kändes svajigt på övervåningen. Man kunde se rötet yttertak på tre ställen och garaget var rötet på flera ställen. Men på utsidan var det nymålat både garage och hus, undra hur mycket de målat över? hålet i väggen gick ju inte att måla över i alla fall.

Ännu ett hus var vi så eld och lågor över. Verkade jättefint, kanske lite smått men det kunde eventuellt byggas ut och fixas förråd, matkällare och grejer i källaren. Låg vaken i sömnbristen länge en natt och planerade hur vi skulle kunna bygga och fixa. Det fanns till och med en gethage med stall där man kanske kunde ha höns eller vaktlar som jag är sugen på, och kanske röja upp större trädgård för odlingar. Men när vi kom dit så var det en 90-väg 10 meter från huset. Höll på att börja gråta när jag såg det. Det går bara inte med barn och låter hela tiden, stressande och även dåligt för hälsan på andra sätt. Och jag som just sagt att jag inte orkade bli besviken en gång till. Ångesten över hur det ska gå med allt blir värre varje gång.

Ett hus verkade och såg rätt bra ut. Men det var många rum som inte fanns med på bild. Det gjorde mig skeptisk för jag har lärt mig vid detta laget att sådana rum brukar vara dåliga. Men här var det inte det. Detta hus verkar faktiskt bra, stort och gott om rum, stor tomt, fruktträd, hage, det finns till och med en ladugård med garage. Köket har mintgröna skåp, lite fulkul. Skulle  måla om det tillslut. Vi gillar huset. Har krånglat med banker om lån och fixat (ångest!) och nu är vi i budgivning. Nervigt. Gaaaaaaaaah! Måtte detta bli bra!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Inredning, renovering, Livet på landet, Övrigt and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *