Hirschsprungs + magsjuka = dåligt

Lillens tarmar krånglar ju för jämnan så inte reagerade vi något speciellt när han sprutbajsade 5-6 gånger per natt två nätter i rad. Det var ju normalt. Vi blir så satans trötta när det är så mycket på nätterna bara. Många är de gånger vi ställt oss frågan varför han alltid ska bajsa på nätterna. Tidigt den dagen spydde Lillan, jag mådde illa och sambon kom hem efter några timmar på jobbet. Hela familjen magsjuk. Yey! Så trötta som vi var hade vi knappt orkat med några friska pigga barn. Det blev några dagar framför teven och nätter med femtioelva blöjbyten som gjorde oss ännu tröttare. Insåg att vi borde ha en U-soffa för hela familjen får inte plats att ligga ned. Har läst om att det är värre att ha magsjuka när man har Hirschsprungs sjukdom och det stämde verkligen. Lillen hade det jättejobbigt. Hans smärtattacker som tidigare blivit färre blev nu många fler igen, han blev uttorkad och fick massor med vätskeersättning innan det repade sig. Han bajsade skunkdoftande gult varje gång vi gått upp på övervåningen för att sova, 5-6 gånger på 5 timmar, oceaner  i sängen varje gång, varje natt. Och jag som nyss beställt nya underlägg från sjukhuset som inte hunnit komma. Det blev så galet mycket tvätt. Och sova på förmiddagarna. Tillslut en dag sade sambon: “Men Lillen, det är heeeeelt ok att bajsa på nedervåningen”. Jäpp, det var dagens citat det.

Veckan efter fick de flesta på dagis magsjuka. Lite rädd att det var vårt fel. En del säger ju att det inte räcker att vänta 48 timmar, att det borde vara 72. En sjuksköterska påstår att hon på jobbet sett det smitta efter 48 timmar. En del föräldrar till barn med HS håller hemma sina barn så fort det går magsjuka på förskola för att de blir så himla sjuka.

Det tog mer än en vecka för Lillen att repa sig och få ordning på dessa alltid så  lättpåverkade tarmar. Efteråt har han också gått bakåt i utvecklingen. Vi kunde innan få in större mängder mat i munnen än någonsin tidigare men nu gick det bara med pyttelite igen. Han satt själv i flera sekunder ibland men nu vill han bara lägga sig. Han var på gång att börja krypa, putade med rumpan och hade sig men nu ålar och rullar han mest. Så tråkigt, han som redan var så sen. Men han är sitt goa glada, skrattande, sprattlande, härmande jag igen. Flåsar som en liten hund och ler när man kommer i närheten. Det är Lillen i ett nötskal. Mr Happy.

Gosingarna

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hirschsprungs + magsjuka = dåligt

  1. Pingback: Hur mycket ska en liten äta när han inte får bestämma själv? | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *