Förlossningskrämpor och vandrarhem

Jo vi har såklart haft fullt upp med bebis, skolstart och flytt. Här kommer lite försenat, texten om när vi bodde på vandrarhemmet innan vi fick flytta in i huset:

 

Flytten till vandrarhemmet blev försenad en dag när det kom en liten bebis mitt i allt. Vi packade och fixade i två dagar och körde dit. Inte så bra för min nyförlösta kropp som var helt slut och jätteöm och sliten mest överallt. Jag blev sydd och har ett stygn som skaver länge efteråt, ska försvinna av sig självt. Gör ont att sitta eller stå och här på vandrarhemmet finns ingen soffa att halvlägga sig i. Haft träningsvärk i muskler som jag knappt visste fanns. Tendensen till vadkramper finns fortfarande kvar. Den långvariga hostan varade ett tag till och varje gång gjorde det ont och kändes som att något därnere höll på att trilla ut. Ischiasen – att det strålade i nerverna i benet och svanskotan så att benen låste sig spred sig, tydligen kan det bli värre innan det blir bättre fick jag nu höra av en läkare. Nu smärtstrålar det i båda benen, svanskotan och upp i ryggen, kroppen  låser sig ofta och det är plågsamt och långsamt att resa sig upp från sittande eller försöka röra sig något smidigt alls – känner mig som dedär sengångarna vi såg i filmen Zootropia… Ingen os-gymnast här inte.

Vi bor på vandrarhem för sexåringens skull för att hon ska få vara med i förskoleklassen från början och få vänner. Hon var så nervös att hon grät när pappa skulle gå första dagen med alla nya människor, vilket gav mig jätteångest. Men hon har skaffat vänner. Så underbart! Jag är så totalt slut av allt resande, packande, flängade överallt. Men att vara på vandrarhemmet är så himla segt. Ganska ofräscht och fullt av insekter och spindlar i en råkall källare, men det är billigt och någonstans att bo. Här finns inget att göra mer än teven typ. Går inte att gå så långt för jag och sexåringen orkar inte det. Så vi gör lite små utflykter efter att ha hämtat henne på skolan. Kollar i tapet-och färgaffärer, drar till lekplatser och parker, spanar in de få affärer som finns i vårt nya samhälle, tittar på båtar som åker genom slussen; kollar in köpcenter med leksaksaffärer, lampor, mattor osv.
Det är såklart ännu mer att hålla reda på: packa, trösta och greja med med tre barn. Ibland känns det som rena tivolit.

Vandrarhemsrummet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Övrigt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *