En slags semester

Vi har semester. Det är knappt  det känns än eftersom det började med kaos och extrainkallning på jobbet för sambon. Så vi visste knappt om vi var lediga. Och så regnar det mest hela tiden. Vi försöker bygga en lekstuga mellan skurarna, den är nästan klar, men hur ska vi kunna måla med allt regn?

Inomhus har vi ett rum som blev ståendes halvfärdigt när Lillen föddes och var sjuk. Och så rev katterna på tapeten som vi tapetserat så att vi tappade sugen. Men nu har vi tapetserat över och gjort mer. Och så tog tapeten slut. Fick beställa mer. Fixa och dona, det är lite sånt vi tänkt göra på semestern, sånt där som inte blivit gjort för det har blivit så mycket med sjukdom och elände. Och vi ska ha det gött och göra kul saker också. Vi har inte riktigt klurat ut vad man egentligen gör här i Västerbotten. Vi har varit på glasscafé, åkt loppisrundor (här är värsta loppissäsongen om somrarna), träffat lite vänner, kollat på tv-serier och försökt grilla mellan regnskurarna. Ganska lite grill med andra ord.

Det är skönt att vara två och hjälpas åt med saker och ting. Men stressen och ångesten försvinner inte bara sådär. Och läsförmågan och reservorken är sådant som tar tid på sig att komma tillbaka. Hjärnan slutar inte mala bara sådär, försöker lösa alla problem. Och vädret är väl ganska deprimerande för alla.

Regnträdgård

En lekstuga som behöver bli målad, tvätt som behöver torka och grönsaker som vill ha sol för att växa. Någon sade att det är den regnigaste sommaren på 40 år. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Livet på landet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *