En intensiv flytt

Haft svårt att skriva om flytten. Den kål på mig så mycket att jag har haft ännu svårare att läsa och skriva än innan. Sista veckan var helt sjuk, allt hopade sig och jättemycket som måste packas precis det sista.

Packade från morgon till kväll i 2 dagar, andra dagen till 12 på natten för flyttbilen kom tidigt nästa morgon. Upp tidigt för att ta emot flyttgubbarna. Samtidigt fick jag åka till bilverkstaden 3 dagar i rad men det som var fel från början blev ändå inte fixat. I 2 dagar höll vi oss borta från flyttstädet i huset. En lång dag var det försenad 18-månadersvaccinering av Lillen och en massa ärenden långt bort i Umeå. Sedan en röjardag: sortera, köra släp och slänga, sälja, skänka en massa olika grejer. Säga hejdå till förskolan. Säga hejdå till fina grannar. Packa 2 bilar fulla med det viktigaste och värdefullaste och det som blivit glömt inför resan. Sov sista 5 nätterna på en läckande luftmadrass som var jobbig för min gravidkropp att ta sig upp och ned ur. Allt packande, röjande, flängande och böjande gav mig ont. Försökte så gott vi kunde att lägga oss tidigt om kvällarna efter långa intensiva dagar. Men jag sover ju dåligt, speciellt natten innan flyttgubbarna kom var jag så nervös, och så alla nattliga blöjbyten och nedkissade lakan. Mycket tvätt blev det med en liten tarmsjuk och en som skulle vänjas av från att kissa på nätterna (då vi efter ett års väntan börjat få hjälp från sjukhuset med det). Ringande och fixande med sjukhus, hab, sondmatningsgrejer, blöjleverans och hjälpmedel. Nästa dag skriva kontrakt och åka. Vi åkte över 100 mil på 2 dagar med övernattning på hotell. Jag i en bil som ständigt drog åt höger med Lillen och en katt som var så rädd för bilar att hon skakade när jag rastade henne och jamade en massa andra dagen då hon inte alls ville vara i buren och åka. Jag ledde vägen med GPS:en som inte kan nyare vägar och ledde oss fel sista biten så att det blev en omväg.

Den veckan försökte jag mest ta mig igenom, överleva. Är ännu mer slutkörd än innan. Svårare att läsa, skriva, tänka, så orkeslös, blir yr o svimfärdig, vill mest sova, huvudet snurrar. Vi bor tillfälligt hos mamma och letar hus. Nästan en månad nu. Gör saker med familjen. Barnen verkar nöjda i alla fall.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Livet på landet, Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *