En dotter är så mycket mer 2 (kommentarer och tankar)

Angående mitt inlägg häromdagen “En dotter är så mycket mer”. Det blev väldigt läst och har fått mycket kommentarer  Kul! Det ger hopp att fler känner igen och oroas över samma saker som mig. Angående det negativa svaret. Jag tänker inte bemöda mig med att besvara den personen som uttryckligen skriver att hon inte tänker titta in på min blogg igen. Hon verkar inte ha tagit in min text utan bara gått i försvarsställning direkt – det är klart att man kan bli glad av att höra att man är fin men det var inte det som var min poäng – den handlar om vad det gör med ett barn att ständigt bli bedömd för sitt utseende. Det där snacket om att man ska bry sig om andra som har det mycket värre får man alltid höra så fort man engagerar sig i något. Väldigt tröttsamt. Med den logiken kan man ju inte engagera sig i någonting för det finns alltid något värre! Det är ingen idé att diskutera med någon som är otrevlig och inte alls vill förstå, då kommer man ingen vart. Jag har lärt mig genom åren att det är bara slöseri med energi. Jag behöver den energin till så mycket annat. Som att ta hand om mitt barn, ge henne en stark självkänsla – förmodligen den bästa rustningen mot andras kommentarer. Men också försöka säga ifrån till de som säger de där utseendekommentarerna. Frågan är bara hur man säger ifrån på ett så bra sätt att någon inte tar illa upp utan förstår poängen? Att min dotter ska må bra och vara trygg i att hon är omtyckt och ok oavsett hur hon ser ut! Hur skulle ni säga?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom, Tankar om viktigheter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *