Bättre att veta än att inte veta – i väntan på beslut

En ångestfylld dag i väntan på läkarsamtalet. Hon ringde en halvtimme sent. Verkade inte förstå riktigt vad jag sade. Hon skulle ringa min handläggare. Så nu vet jag inte vad som händer. Har en fruktansvärd ångest. Att söka 100% permanent sjukersättning tog lång tid att bestämma sig för, det är en process på många år att inse vad man klarar och inte. Så när jag väl förstått att det var det rätta, det som är nödvändigt, så är det väldigt genomtänkt, det måste bli så. Paniken i att nu inte veta hur det blir är fruktansvärd. En del säger att jag ska vara glad över att jag iallafall får 75%. Det är klart att jag är glad över det. Men det tar inte bort de där 25% som innebär lika mycket myndighetskontakt och papperskrångel – med andra ord  ett framtida liv av press, ständigt nya arbetsträningar, oförståelse, illabehandling, jobbiga möten, krångliga papper, ekonomikrångel, jobbiga telefonsamtal, efter ett tag Fas3- tvångsarbete och jävla massa ångest och inte få bestämma över sitt liv. Vill inte någonsin mer behöva vakna upp morgon efter morgon efter morgon och knappt komma upp ur sängen eftersom ångesten är så stark att man vill dö. (Men så får man väl inte skriva för då blir en del så oroliga, så kanske borde man bara blogga om pyssel och barnaskratt). (Men jag går upp för min dotter). För det är så det har blivit när arbetsträningar har misslyckats, när ångesten byggts upp för mycket, och ännu en depression kommit. Aldrig mer! Det är så jobbigt att inte veta hur det blir. Då kan jag inte ställa in mig på något, inte förbereda, veta hur jag ska reagera, hantera eller någonting. Tankarna bara snurrar: tänk om? hur gör jag då? hur orkar jag det? kan man göra så? hur blir det då? kan  Det är ändå bättre att veta än att inte veta. Vågar knappast hoppas men hoppas på ett lättnadens beslut. Att få slappna av. Leva ett liv.

Blad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

5 Responses to Bättre att veta än att inte veta – i väntan på beslut

  1. Och jag hoppas med dig!!! Ovisshet är jobbigt och myndighetskontakt är aldrig lätt. Kraaam!

  2. Malin Björk says:

    Hej!
    Jag har fått en idé. Jag skulle vilja driva en blogg där människor skriver som samhället har pissat på. Gärna då folk som varit igenom sjukskrivningar och andra helveten. Skulle du vara intresserad av att medverka?

  3. Malin Björk says:

    Kul! Ska fila lite mer på min idé först. Se hur det skulle kunna utformas och så =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *