Att ta tid på sig att reagera – typiskt högkänsliga

En del pratar snabbt och mycket, tänker snabbt reagerar snabbt.

Jag tänker kanske inte långsamt men jag tänker mycket, för jag har mer detaljer att ta in, att processa, bearbeta, därför reagerar jag senare. Ofta behöver jag lugn och ro, kanske tystnad för att lyckas smälta allt. Först då vet jag vad som hänt och sagts, och då hur jag känner och reagerar.

Det förklarar väldigt mycket som hänt i livet. alla dessa gånger någon sagt eller gjort något dumt när man ångrar att man inte reagerat starkare. När man kommer på efteråt vad man kunde ha sagt. När man blir arg på sig själv för att man inte sa något rappt och smart, eller för att man inte gav den som förtjänade det en fet smäll. Sådana gånger när man önskat att man varit snabbare. Det finns både positiva och negativa saker med att vara högkänslig. När man har tid att tänka efter så skäller man inte så plötsligt och aggressivt som den som reagerar snabbt. Det kan ju många gånger göra det lättare att lösa en konflikt när man är mer pratbar och inte bara gapar och är full av adrenalin. Men en del behöver bli skällda på för att alls lyssna. Och t.ex. alla de gånger jag blivit tafsad på, så önskar jag fortfarande att jag hade smällt till där det gör som mest ont. En vacker dag kanske jag gör det, för att jag har tänkt det så många gånger att jag skulle göra så. Och vi högkänsliga hanterar saker bättre när vi är förberedda på dem (för då har vi hunnit tänka igenom det).

Jag tar tid på mig att reagera. Det bara är så. Får jag bara chans att tänka efter så vet jag vad jag tänker och känner kring saker och ting.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Högkänslighet/HSP/Orkidebarn, Mående, livsvisdom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *