Att ha och vakta olika djur

En vecka har gått sedan vi vaktade djuren. Jag har förstått mer efteråt hur stressad det gjorde mig att springa ut med hundar hela tiden. Att inte kunna ligga och dra sig i sängen en endaste dag, utan att vara tvungen att gå upp klä på sig och gå ut. Att inte kunna nästan somna och bara gå och lägga sig på kvällen, utan att behöva flänga ut först. Att behöva planera, ständigt kolla på klockan och räkna ut när de ska ut, före och/eller efter man ska iväg, inte kunna vara borta för länge. Att ständigt ha någon i hasorna som stirrar på en, tigger mat, luktar illa. Men alla är väl inte så stirrkänsliga, doftkänsliga och stressade som jag, och det är väl tur att folk är olika. Jag är ingen hundmänniska, det vet jag nu. Och det är ju bra att veta så att man inte skaffar någon. Efter ett tag började någon kissa inne också. Fast jag drog iväg barn i pulka i ena näven och hundar i andra näven ut på lite längre promenader så att de skulle få kissa, bajsa och nosa ordentligt, det tyckte de ju om. Kanske ville de haft mera kel, vi satt med dem i soffan en del men hade ju också barn, dagis, jobb, flytt och andra djur att sköta. Kanske saknade de bara sin husse och matte och där har de det nog bra nu.

Höns tyckte jag var lättare, det är bara att mata, plocka ägg, se till att de har vatten och strö och släppa ut dem när det är tillräckligt varmt. Sambon tyckte att de var äckliga (tja de bajsar ju i sin egen mat) och vill inte ha höns så det blir nog inget med det, jag är nog inte så jättesugen heller. En dag dog en utav dem. Men fler höns från samma ställe hade dött så det var nog något fel med dem. Jag trodde att Lillan mördade fiskarna också för hon hällde i ett obevakat ögonblick i en jädrans massa fiskmat. De äter väl ihjäl sig trodde vi men det gjorde de inte, det blir mest alger tydligen. Tack och lov. Jag började känna mig som en rejält dålig djurvakt med pissande hundar och döda djur. Katten gick det i alla fall hur bra som helst med. Vi matade, kelade och släppte ut honom. Jag är absolut en kattmänniska. Katter är renliga, smidiga, sover mycket, sköter sig själva och är fantastiskt keliga med ett sövande lugnande kurr. Om några dagar kommer en till katt hit så min älskade livskamrat Sam ska få en kompis. Någon gång skaffar vi nog fiskar också för Lillan och sambon vill ha det. Och det är väl ganska mysigt och rogivande med akvarium.

P.S. Inga hundägare behöver ta illa upp. Alla fungerar vi olika och har olika anledningar till varför vi gillar olika djur. Djur berikar många av våra liv i alla fall.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hungriga hönor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom, Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *