Veckosallad med rödkål

Jag har gjort ännu en variant med mumsig matig veckosallad. Har ju tidigare gjort veckosallad och variant på veckosallad. Himla käck att ha i kylen och ta fram till maten. Denna gången med rödkål:

Grönsaker:

  • 1 strimlat litet rödkålshuvud (ca 1 liter)
  • 3-4 stora rivna morötter
  • ca 1/3-1/2 strimlad purjolök
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 strimlade gula paprikor

Lag:

  • 2 msk citronsaft
  • 1 skvätt olivolja
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • 1 krm salt
  • lite vatten
  • ev lite chili

Blanda grönsakerna och fyll i en stor glasburk med lock (plast kan funka). Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och värm upp (ej koka). Häll den över grönsakerna och tillslut burken. Vänd gärna på burken några gånger då och då så att lagen sprider sig. Låt gärna stå i några timmar så att det hinner gotta till sig. Håller 1-2 veckor i kylen. Gott och mättande.

Veckosallad med rödkål

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *