Vatten och högkänslig personlighet

Vatten och natur ska vara extra bra för personer med högkänslig personlighet – kanske för alla andra med? Vare sig det är att vara vid vatten i naturen, att bada i sitt badkar, ta en skön dusch, höra det lugnande ljudet av vatten från en fontän eller något annat. Ja en bli som lugn i själen. När jag till exempel duschar brukar jag ofta bli sittandes/ståendes ett tag för jag kommer in i ett alldeles avslappnat tillstånd, tankarna bli klarare och lugnare – så skönt. Jag kan bada badkar i timmar tills tårna skrumpnar till russin. Och att bara vara vid en sjö som på bilden – en får som ro i själen.

Himmel i vatten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Högkänslighet/HSP/Orkidebarn, Mående, livsvisdom and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Vatten och högkänslig personlighet

  1. Lite kuriosa angående vatten och då framförallt att bada/duscha: kroppen har väldigt svårt att känna två saker samtidigt och beröringssinnet som blir kraftigt aktiverat vid bad/dusch är ett väldigt dominerande sinne (som även i viss mån kan slå ut smärtsinnet). Så att vistas i vatten kan verkligen, rent fysiologiskt, tvinga kroppen att stänga av andra sinnen och intryck och jag kan tänka mig att det kan kännas väldigt vilosamt 🙂

  2. Men så rätt du har! Jag bara älskar att vara i och vid vatten. Kram till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *