Vad kan man skriva på facebook och inte?

Vad skriver man på facebook och inte? På facebook får ju ingen missfall hette en väldigt tänkvärd krönika. Jag skrev inte om missfallet där. Ville inte fläka ut allt inför alla som aldrig skriver (eller bryr sig?). Det finns ju så många ögon där som bara ser men aldrig skriver, ja man vet aldrig ens vad de tänker. Jag blir illa berörd de gånger jag träffar eller hör av någon som jag aldrig eller sällan träffar eller skriver med, och så säger de “jag uppskattar att läsa om ditt liv på facebook”. “-Men jag vet inget om ditt, tänker jag då”. “Du delar inte med dig”. Och så verkar de tro att de vet något om hur ens liv ser ut. När jag vet så väl hur stora delar jag utelämnar på facebook. En del för att jag inte vill skryta eller för att alla inte behöver veta allt. Jag skriver väldigt sällan om ångest, sjukdom och skit där, bara enstaka gånger när förtvivlan är stor eller man blir arg på att allt ska vara så ytligt där. Fast jag vill inte vara en sådan som bara gnäller på facebook heller. De finns också och de orkar man inte med. Jag skriver mer på bloggen, men blir också rädd att folk tror de vet mitt liv här med, eller än värre att de känner mig eller förstår hur jag funkar. Men det kan ingen. Bara de som känner mig allra allra närmast kan förstå delar, oftast de delar som jag delar med dem, likheter, förtroenden. Det finns alltid saker man inte skriver om. Sådant som är för privat, sådant någon kan ta illa upp av, sådant som kan missuppfattas eller läsas av fel person, sådant som inte skulle lämna kvar någon integritet av mig. Tro aldrig att du vet allt om någon. Tro aldrig att du vet allt om dig själv heller för den delen. Vi kan ständigt överraska oss själva och andra.

Jag vet inte vad jag ska skriva och inte på facebook. Kommer inte fram till något bra förhållningssätt. Vill inte ha för mycket ytlighet men ändå mys och ärlig vardag, inte för mycket gnäll men ändå verklighet. Hur tänker ni?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vad kan man skriva på facebook och inte?

  1. Malin says:

    Jag tycker att det är otroligt svårt vad man ska skriva på facebook… Min syster och min mamma blev skitarga på mig för några år sedan för de tyckte att jag varit alldeles för privat på facebook. Min pojkvän också. Minns inte exakt vad jag skrev då tyvärr. Sedan finns det folk på facebook som berättar att deras barn bajsat på sig t.ex. och det tycker jag är lite elakt mot barnen att skriva ut en sådan grej… Tänk när de blir större liksom…facebook har timeline… Sedan tycker jag inte att det är så så många som gnäller, och personligen tycker jag att det är värre när folk är glättiga och ytliga än när de gnäller. Finns folk på facebook som aldrig har skrivit en pessimistisk grej någonsin, som BARA skriver om vilka underbara liv de har, och det är tröttsamt. Men jag vet inte om jag själv är för gnällig eller för privat… antagligen är jag det

  2. Tess says:

    Jag tänker: Blandning. Jag skriver om det jag känner för. Inte för privata grejer och en blandning av kul och ledsamheter. Vill vara öppen med det ledsamma också så att det blir “på riktigt”. Men inte mycket “gnäll” då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *