Tokmamman

Ni vet hon tokmamman? Det är hon som glömde spara den där texten hon skrev på “jobbet” förra veckan, så att hon idag fick börja om på den. Det är hon som bara ville köpa de där snygga handledsvärmarna, och får då springa till bussen som åker rakt framför näsan på henne. Det är hon som har en treåring som välter en vas och säger “helvete den ramla ner” när hon pratar med sin mormor i telefon (whoooooops!).

Hon den där tokmamman alltså. Hon krossar glas och porslin, det vill liksom inte hålla sig i händerna på henne. Hon spiller mat i soffan,  ja det är ju inte bara Lillan som har kladdat där. Hon kör vilse nästan varje gång hon ska åka hem, det är tur att det finns GPS! Och hon kan vråla till GPS:en också när den har fel. Ja hon kan rentav säga vad hon tycker till de som är dumma. Det känns liksom bättre i magen då.

Jo hon den där tokmamman. Hon är allt lite tokig hon. Men hon är rätt bra ändå. För hon är ganska smart och väldans klok. Hon lagar god mat, skriver saker och gör fina smycken.  Hon är snäll och omtänksam och gillar att kramas. Och så målar hon tånaglarna i olika färger, så att de sticker fram när strumporna går sönder. Men det är ok för visst vore det tråkigt att vara perfekt?

 

Hål på strumpan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom, Tantvisdom, Övrigt. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tokmamman

 1. Ja, det är imperfektionen som gör oss hela!

 2. Annelie H says:

  Av ngn anledning fick jag ett sms idag, av min underbara dotter… Hon skrev typ “googla orkidébarn och säg vad du tänker på”

  Hon syftade mest på sin lillebror… Nu när familjesnurret har lagt sug och jag har tid så sökte jag vidare och jag hittade hit.

  Min intuition säger mig att just din blogg kommer som ett skänk från ovan och är en “lifesaver” för mig, just nu, här och nu.

  Jag har lusläst ditt inlägg om högkänsliga. Jag tackar dig från djupet av mitt hjärta för i sanning, jag läste det inlägget i grevens tid.

  Jag kanske förklarar djupare någon gång, just nu orkar jag inte men jag har en känsla av att du någonstans inom dig förstår mina flummiga ord.

  Jag brukar tänka ibland när jag själv bloggar väldigt ärligt om mig och mitt liv, att om bara någon som läser känner igen sig och kan lyftas eller känna sig förstådd så är min dag gjord.

  Idag är jag själv en av dessa läsare.

  I sanning, tack.

  //Annelie hallberg

  • TantMango says:

   Åh så roligt att läsa! Det är en av anledningarna till att jag bloggar att hjälpa andra och det värmer verkligen när jag får veta att jag gör det. Så tack för din kommentar! Jag tror jag förstår, det är så många bitar som faller på plats när man läser om detta. Har börjat förstå och acceptera mig själv på ett helt annat sätt. Har du sett fler inlägg under kategorierna till höger? det finns en som heter Högkänslighet/HSP/Orkidébarn där jag samlat fler inlägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *