Tjorv med f-kassan och sjukintyget

Det har tjorvat sig med f-kassan igen. Läkaren har skickat ett förtydligande som jag bett om, men på fel saker, inte på det som f-kassan missuppfattat. Jag bara vrålade när jag läste det. Fick sådan helvetesångest. Behöva oroa mig, ringa och tjafsa igen (mår så dåligt av sådant). Telefonväxeln  hade nyss stängt så jag var tvungen att vänta till nästa dag med f-kasseångest, telefonfobi och nervositet att behöva förklara för läkaren. Förra gången fick jag ju inte ens prata med henne – och så blev det missförstånd. Tänkte på min familj, mitt liv och min framtid. Det borde vara en självklarhet att få prata med sin läkare! Så jag eldade upp mig om att behöva tjafsa för att få det, kanske till och med hota med att åka dit och ställa mig utanför hennes dörr på mottagningen för att få prata med henne. Tog till och med på mig “inte-vara-hemma-kläder” på min vilodag för att kunna åka dit. Kanske behöva fläka ut mig om min fruktansvärda ångest över att kanske tvingas arbetsträna igen när jag vet hur det bryter ned mig. Behöva förklara att jag har en familj att försörja och orka ta hand om. Blev skitnervös över allt detta. Det blev en delvis vaken natt och en svår ångestmorgon att kliva upp. Men efter den obligatoriska telefonkön hette det att hon skulle ringa mig snarast. Så jag blev sittandes som en osalig ande och fick ingenting gjort i några timmar i väntan på samtalet. Då ringer ett hemligt nummer, men det var inte hon. Det var telefoncentralen som meddelade att de inte kunde sätta mig på telefontid för läkaren förrän på måndag. Jag fick för femtioelfte gången förklara varför det var bråttom, att intyget ska vara inne innan onsdag. Det gjordes en anteckning om det så att hon förhoppningsvis ringer när hon har tid. Skitjobbigt att vänta över helgen för samtal som jag får sådan ångestnervositet över. Fick i alla fall veta att de skickar in intyg elektroniskt till F-kassan så det bör hinna in i tid ändå, hoppas att hon förtydligar rätt sak nu!

Kommer inte vara lugn förrän tidigast onsdag. Då tar fk beslutet om min framtid. Snälla låt mig få leva ett drägligt liv. Låt mig andas!

Bladfylld sjö

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

4 Responses to Tjorv med f-kassan och sjukintyget

  1. Åh fan! Jag håller alla tummar och tår för att det går vägen! <3

  2. Pingback: Den sjuka processen | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *