Tankar om natten och om dagen

Häromnatten sov jag inte en blund. Jag lyckades få igång en massa oro kring flytten, en tankespiral som bara grävde sig djupare och djupare. Sådär som det kan bli ibland om natten då tankarna flödar fram så att en hamnar på en mörk plats.  (Så typiskt för en högkänslig att vrida och vända på varenda detalj). Alla rädslor kommer upp kring allt som kan gå fel, och “hur ska vi klara oss?”. Jag var inte tillräcklligt vaken för att komma på att jag kunde gå upp. Det blev som en rejäl genomgång av allt. På morgonen hade jag fruktansvärd ångest men tvingade iväg mig till aspekt.nu för jag vill ju bli klar med mina artiklar och där brukar folk förstå. Efter att ha varit vaken en stund kändes det lite bättre. Men kunde knappt äta frukost och på bussen var ventilationen varm  så att jag mådde illa och fick gå av och gå. Men en solig promenad vid Göteborgs hamn var ganska uppfriskande. Skönt att komma till aspekt för de andra förstod. De visste precis hur det är när man ligger där i mörkret och de negativa tankarna bara fortsätter så att man kommer till en mörk plats. Det är väl egentligen något som de flesta människor har upplevet?

Att prata och att skaffa kunskap hjälper mycket. Och att smälta saker i dagsljus (eller åtminstone inte i en mörk sömnlös säng). Har tänkt ut, tagit reda på, planerat och klurat så nu känner jag mig mer förberedd. Det blev lite bra av en dålig natt ändå.

Tankarna om dagen kan vara så mycket ljusare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOm inte snön kommer till oss så kommer vi i alla fall till snön

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Tankar om natten och om dagen

  1. Åh, vad jag känner igen mig. Och hur de bara snurrar vidare de där onda spiralerna och man fattar inte hur man ska göra för att varken somna om eller gå upp…. Hoppas du får sova ikapp. Och vad skönt med vänner som lyssnar. Allt blir bra. Kram till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *