Synen på sitt eget utseende

En vän tog en massa foton på mig häromdagen. Riktigt vackra uttrycksfulla bilder. Jag tyckte att personen på bilden såg riktigt vacker ut, får inte riktigt ihop det med att det skulle vara jag. Sådär brukar jag ju inte se ut i spegeln. Jag kommer på mig själv med att tänka att detdär är ju för att kameran var så bra och kameror nuförtiden har så snygga inställningar och det redigeras hit och dit. Men blir lite arg på mig själv att jag försöker komma med undanflykter. För hon som en gång var säker på att hon var fulast i världen har väldigt svårt att ta in att hon skulle kunna vara vacker, snygg, söt etc… Vem är dendär människan på bilden egentligen? Men det är ju jag. Jag får väl försöka fatta det. Hon är jag. Det kanske är lite så som med anorektiker som ser sig som tjockare än vad de är? Ser andra mig som korten eller så som jag ser mig i spegeln?  Hur ser man egentligen ut? Vad påverkar våra ögon? Vem är hon på bilden? hon i spegeln? hon i andras ögon? Hur får man ihop dem till en person? Hur ser du på dig själv?

(här skippar jag nog en helbild för bekräftelsesök var inte riktigt min poäng, snarare att fundera kring hur vi ser på oss själva och hur det går ihop med hur andra ser på oss)

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *