Surdegsbröd med paprika, rödlök och örter

Blir två plåtar med frallor

  • 25g jäst
  • 2 dl vatten
  • 4 msk sirap
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk wild garlic flingsalt (naturell funkar också)
  • några dl surdegskultur
  • rejäla nypor torkad örtkrydda så som: oregano, timjan, rosmarin, basilika
  • 2 strimlade paprikor
  • 2 små rödlökar
  • rågsikt, så mycket som behövs tills degen släpper kanten men inte är för torr

Smula jästen i en bunke, rör ut den med vattnet. Blanda i de andra ingredienserna allt eftersom. Arbeta degen och lår jäsa i en stor bunke i kylen över natten eller minst 12 timmar. Baka ut till frallor och låt jäsa i ugn på 50 g ca 10-15 minuter. Höj värmen till 225 och grädda tills frallorna får färg ca 20 min.

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *