Surdeg och husmödrar

Jag är löjligt glad för jag har fått en surdeg! Har ju drömt i åratal om att baka surdegsbröd men inte kommit igång. Jag t.o.m. önskade mig en bok med surdegsrecept förrförra julen, men har inte använt den än. Men nu när jag har en deg är det ju bara att köra igång liksom. En dröm är att kunna baka hela familjens bröd varje vecka, helst på surdeg. Fräscht, gott och billigt, och förmodligen bättre för magen.

Helst skulle jag bo ute på landet i ett stort hus med människor man tycker om, några djur, en stor trädgård där jag kan odla massor, sylta och safta, lägga in och spara i jordkällare eller skafferi, grilla hela somrarna, mysa framför öppen spis hela vintrarna. Jag skulle ta hand om alla, laga massa god mat, baka, pyssla och greja. En massa mys och kärlek. Då skulle jag må bra.

En sak som jag har tänkt på nyligen. Varför heter det husmanskost när det nästan alltid var husmödrarna som lagade den?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak, Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *