Summering av 2013

Jag har  varit borta från bloggen ett tag på grund av den stora flytten och en hel massa julfirande. Nu ska jag försöka komma igång igen. Nytt år nya möjligheter heter det ju. Det är nog första gången det känns som att det där är sant för mig. Idag är väl dagen då alla summerar sitt år. Mitt år har huvudsakligen bestått av:

Sysselsättningen på webtidningen Aspekt.nu: Det var helt fantastiskt. Jag fick nya vänner, roliga diskussioner, fick leva min dröm som journalist, stöd och förståelse när det var tufft (pga allt nedan), kom igång med läsandet under alla recensioner, nya erfarenheter, en meningsfull sysselsättning där amn fick känna sig smart och tagen på allvar.

Ansökan om permanent sjukpenning: Var 7 månaders rent helvete av oro, ångest, krångel, väntan, framskjutna beslut, ringande trots telefonfobi, bryta ihop och resa sig och fortsätta kämpa, telefonköer, läkare som inte gick att få tag på, otrevliga f-kassehandläggare, sömnproblem, ändrade formuleringar och motiveringar, kompletteringar, fixande av intyg trots orkeslöshet och förlamande ångest. Och tillslut, sjukpenning, helt förstörd men med en väldigt lättnad.

Graviditet och missfall: Vi ville ha ett syskon till Lillan. En liten började växa i min mage. Vi var så glada och förväntansfulla. Jag fick en massa symtom med en väldig trötthet, starkare luktsinne, stor aptit med mera vilket ledde till att hela familjen började äta ett extra mellanmål.  Jag berättade för Lillan om Spock som bodde i min mage och skulle bli en bebis. Snart skulle vi berätta för alla. Jag smakade på ordet tvåbarnsmor och det kändes så stort, så häftigt. Så glada förväntningar vi hade som bara krossades. Det var en stor sorg.

Flytt: Så länge har jag vantrivts och stressats i stan; saknat natur, lugn och ro. Jag och sambon sade från början att vi skulle flytta ut på landet utanför Göteborg. I år blev vi tvungna att inse att vi inte hade råd. Men det fanns alternativ, att flytta dit husen var billigare, och då flyttade vi dit där vi har goda vänner. En del tog det inte så bra, andra är glada för vår skull. Ett jätteprojekt att sälja lägenhet och flytta över 100 mil med barn, katt och en massa saker. Men nu är vi här. Nu börjar ett härligare liv, mer som vi vill ha det. En ny början på ett nytt år, nytt liv.

Jag är jättenyfiken på hur ert år har varit? Vad har varit, hänt och påverkat er? Berätta gärna!

Ha nu ett Gott nytt år fullt av nya möjligheter!

Huset2

Älskade hus, älskade snö.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Summering av 2013

  1. Ninis74 says:

    Önskar dig ett bättre år 2014, hoppas Lillan snart ska få ett syskon. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *