Sommarfest med kakbuffé

var det på förskolan igår. Precis som varje år. I år var alla (snarare många) grönklädda på grund av miljötemat. Förskolan har ju fått “grön flagg” en miljöcertifiering. De komposterar med barnen, odlar grönsaker som de äter, sjunger om att plocka skräp, de äldre barnen går ut i skogen varje vecka, det pratas mycket om miljö, en del av maten är eko t.ex. brödet köps från ett bageri alldeles i närheten, det åts vegetariskt en dag i veckan och har nu blivit två dagar i veckan – något som varit mycket uppskattat.

Det sjöngs sånger om att det finns skräp i naturen, om bilar som låter men cyklar bara plingar, om masken Pelle-Jöns som gömde sig under marken från fiskare osv. Det var en enorm kakbuffé i år igen, heeeeeeelt sjukt! Någon mer än vi hade gjort chokladbollar, våra grannar tyckte att våra veganska bollar (med mjölkfritt margarin och smör (+ havremjölk istället för kaffe – jag har svårt för kaffe)) var mycket godare, kul! Lillan åt kakor som en häst. Senare fick hon ont i magen och åt ingen middag… Ett annat barn fick pinjatan (full med godisklubbor) i huvudet och spydde sedan. Kanske vore bättre med mat och inte kakbuffé?

Det är jobbigt för mig det där med en massa folk man inte känner. Vad ska man prata om? Hur ska man bete sig? Var ska man ta vägen? Jag har ju så svårt för ytliga samtal (typiskt högkänsliga har jag lärt mig). Men det gick ganska bra. Var skönt att ha sambon med sig och vi pratade lite med våra grannar som vi känner lite grann. Sedan lyckades jag prata med en  förskollärare som slutat som vi tyckte så mycket om. Kände mig riktigt duktig som var så social. Det är viktigt att berömma sig.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom, Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *