Smulpaj med körsbär

Körsbärspaj

Det hade ju varit häftigt att göra den berömda Twin Peaks-körsbärspajen men den innehöll grejer som vi inte hade hemma. Så jag slängde ihop en annan fantastisk paj. Lillan åt hela 3 portioner!

Vill du veta hur man kärnar körsbär så kolla här.

Sätt ugnen på 225c. Skölj och kärna ur körsbären tills det blir 400g. Fyll botten på en pajform med dem. Strö över lite mindre än 1 dl socker, 1 msk potatismjöl och riv över lite marsipan eller mandelmassa. Till smuldegen häller du 1 dl vetemjöl, 1½ dl havregryn, 2 msk socker och 100 mjölkfritt margarin i en bunke. Blanda samman allt med händerna tills det blir smuligt. Strö över bärblandningen. Tjoff in i ugnen i 20-25 minuter. Ät med vaniljsås eller vaniljglass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *