Smulpaj med bär

Passade perfekt till söndagens stora tv-kväll. “Så ska det låta” och “Äkta människor” (det är så spännande nu! hur ska det gå?). Smulpaj är ju så lätt att en kan göra det även när en egentligen inte orkar göra något. Såhär gjorde jag:

Deg:

  • 1 dl vetemjöl
  • 1½dl havregryn
  • 2 msk socker
  • 100g mjölkfritt margarin

Fyllning

  • 400g bär eller frukt (så att det täcker en pajformsbotten)
  • 2msk socker ca
  • 1msk potatismjöl

Sätt ugnen på 225c. Lägg i vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Finfördela kylskåpskallt margarin i, först med gaffel, sedan med fingrarna så att det blir en grynig massa. Fyll en pajform med 400g frysta eller färska bär eller frukt (jag tog hälften hallon hälften björnbär). Blanda samman socker med potatismjöl. (Om du använder något syrligt som björnbär kan du ta någon matsked socker till, 1dl om det är rabarber). Blanda ner sockerpotatismjölet med bären. Strö över smuldegen. In i ugnen i 20-25 minuter tills degen fått fin färg. Det är gott med vaniljglass eller vaniljsås till, eller sorbet som vi råkade ha hemma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *