Smärtattackernas orsak, ett bajsigt blogginlägg

Barnläkaren bekräftade det som jag redan listat ut. Det är nog tarmarna. Det har blivit extra tydligt nu de senaste veckorna när han haft längre perioder med ont. Det är som när man inte ätit på länge (som när man haft magsjuka) och tarmarna kör igång och då får man världens magknip. Det gör ont. Så får han för jämnan. Kontraströntgen visade att det gick snabbt genom tarmarna, speciellt genom tunntarmen. Så det är väl i tjocktarmen problemet är. Kan vara att det stoppar upp där. Där finns en del som är lite vriden.

Efter kontraströntgen kunde man bli hård i magen sade de och rekommenderade extra mycket vätska. Kontrastvätskan fick honom att bajsa ljusgrått och vi tyckte att han bajsade för lite, ibland inte på ett dygn. Så vi gav honom Movicolen (bajsmedicin) oftare och oftare. Fortfarande efter 2 veckor bajsade han en del ljusgrått. Läkaren rekommenderade oss att göra just det vi redan gjorde, ge Movicol oftare, för att rensa ut det. Från en halv påse till tre påsar om dagen hjälpte det ändå inte.

Veckan efter blev det läkarbesök och prat om att bakteriefloran i tarmarna kommit i obalans. Kan visst bli så vid Hirschsprungs. Så nu blev det en kur med en veckas pencillin, magdroppar (med bakterier) och dagligt lavemang med en slags gel man sprutar in. Det var inte populärt för stackaren men det satte sprutt kan en ju säga. Gelen verkar på en kvart och sedan kom det floder genom kläder o allt och ännu mer på skötbordet så att han låg i en ocean. Första gångerna luktade det verkligen inte kola om en säger så… Man fick helt enkelt lägga honom på ett skötbordsunderlägg direkt. Tack och lov fick vi ju en gång hemleverans av en massa underlägg för att tarmläkaren tyckte att det måste ju bli mycket tvätt. Jorå.

Efter veckans kur verkar det lite bättre på bajsfronten, vattningt men ändå något. Och de långa smärtattackerna nästan *PEPPARPEPPAR* borta. Och bara ca 2 korta attacker om dagen de senaste dagarna istället för 10.

I babysitter

Så bra har han inte haft det på många månader. Gosefisen. 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *