Skördetid och sensommar

Många pratar om höst och jag förstår inte alls. Försöker de göra sig deppiga med flit? Nähävetduvad! Det är minsann sommar! Jag har bevis.

  1.  Augusti är en sommarmånad
  2.  Det är varmt och skönt
  3.  Kvällarna och morgnarna är ljusa
  4.  Träden har fullt med gröna blad och gräset är grönt
  5.  Eller som Lillan sjunger: “Solen lyser, himlen är blå, vad det är skönt att leva då, högt i topp går allas humör, och det är det som susen gör, tatata!”

Det är den ljuvliga fruktbärande tiden på året som kallas skördetid. Det växer och frodas och man kan äta sig mätt på fantastiska godsaker, grönsaker, bär och frukter. Idag smakade jag säsongens första svenska äpple, det är alltid högtidligt, eller med andra ord – matorgasm! På många håll i landet har Bondens egen marknad kört igång, spännande godsaker från bönderna själva. Och i helgen var vi på Bärby självplock och plockade grönkål, rödkål, spetskål, savoykål, blomkål, kålrot, rödbetor, jättelök, purjolök, persilja och koriander. Vi köpte färgglada tomater, stora sura clementiner, svenska äpplen, mangomarmelad och fantastisk gyllene nyslungad honung. Det är som julafton att åka på självplock, och så roligt att plocka själv och se Lillan lära sig hur maten växer ur jorden. Självplock, ekologiskt och närodlat runt om i landet går att hitta på ekologisk-mat.se och gårdsnara.se Sensommarvärme, fantastiska solnedgångar, grönskande natur och ljuvlig mat. Det är en tid att njuta frukterna av den sommar som finns kvar.

Kål och larv

Kålfält Hö

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak, Mående, livsvisdom, Övrigt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *