Sjuka har inte samma demokratiska rättigheter som andra

Jag har nog skrivit om det förr. Att jag som sökt sjukersättning ibland fått frågan om jag engagerar mig politiskt eller i någon förening. Fått det förklarat att det kan tas som arbetsförmåga. När man är sjuk ska man alltså bara sitta hemma och mögla, inte träffa någon, deppa ihop – ett perfekt recept för att må sämre. Att inte få engagera sig i föreningsliv – eller politiskt  (något som kunde få en att må bättre och eventuellt arbeta i framtiden) är direkt odemokratiskt. Det måste väl ändå gå emot någon slags grundlag om demokratiska rättigheter?!? Sverige är tydligen inte en demokrati. Här är fler som reagerat på denna hetsjakt på sjukas rättigheter:

För att öka dina chanser att få sjukersättning – håll käften!

Solrosuppropet  Varför jagar ni oss försäkringskassan?

Passa på att läs kommentarerna under också så ser du vad den förstörda sjukförsäkringen gör med människors liv och mående. Tacka regeringen för det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom, Tankar om viktigheter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sjuka har inte samma demokratiska rättigheter som andra

  1. Desirée says:

    Ja tyvärr är det så att man måste vara frisk för att kunna vara sjuk,..

    Känner igen det från tiden efter en bilolycka där jag vid rättegången inte gick med kryckor och därför ansågs vara frisk för att kunna börja jobba igen,.. Eller när läkaren ansåg att rörligheten i nacken var såpass bra att jag garanterat inte kunde ha ont i den,..

    Fruktansvärt jobbigt men att försvåra försvåra för människor som försöker bli friskare/försöker leva ett drägligt liv trots en sjukdom – det verkar vara det försäkringskassan är till för emellanåt,..

  2. Det är så vansinnigt omänskligt och kontraproduktivt att det fungerar så här. Att sjuka kontrolleras som livegna och att det ideella engagemang som kan lyfta människor används för att göra det svårare för de som redan har det svårt är ociviliserat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *