Savoykålsgratäng

Sätt ugnen på 200c. Skala och koka några potatisar mjuka, skiva dem. Skölj och strimla savoykål. Stek lite färsk lök eller gul lök så att den blir mjuk. Stek sedan en massa sojafärs, krydda med salt och cayennepeppar (Smaka av för det blir snabbt starkt!), häll i en liten skvätt havregrädde och blanda i den stekta löken. Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsform. Bred över färsen och lägg över potatisen, avsluta med kål överst. Tryck till det hela lite så att det gottar ihop sig. In i ugnen ca 20 minuter, så att det blir varmt.

Vi var riktigt överraskade av hur gott det var och jag sade flera gånger att “varför äter man inte savoykål oftare?”

Savoykålsgratäng

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *