Potatisgratäng, Lemon Masala-biffar och Gottesallad

Vi fick till en hejdundrande god och lyxig söndagsmiddag!

Potatisgratäng (en stor form):

  • 12 skivade borstade potatisar med skal (snabbast att skiva i hushållsmaskin)
  • 1 Skivad gul lök
  • ca 8 hackade eller pressade klyftor vitlök (om man gillar vitlök mkt, annars mindre)
  • Salt och peppar
  • Persiljekrydda
  • Soja- eller havregrädde och/eller ev soja- eller havremjölk
  • Mjölkfritt margarin eller smör att smörja formen med

Sätt ugnen på 200c. Varva potatis, lök och vitlök i en smörad ugnsform med grädden som blandats med mjölken och kryddorna. In i ugnen tills potatisen är mjuk (ca 40 min beroende på tjocklek, känn med en gaffel).

Gottesallad

  • Några nävar sköljd blandsallad
  • 1 liten hackad rödlök
  • 2 strimlade gröna spetspaprikor
  • 1 Tomat, skuren i halvmånar och sedan skuren på mitten
  • 1 Äpple skalat, rensat och skuret i tärningar
  • 2 små avocados, skalade, urkärnade och skurna i tärningar
  • En rejäl skvätt olivolja
  • En skvätt rödvinsvinäger
  • En skvätt timjan
  • Dillflingsalt (eller salt och dillkrydda)
  • Svartpeppar

Lemon Masalabiffarna var köpta, såhär ser förpackningen ut:

De vara bara att steka:

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *