Polkacheesecake

  • 200g digestivekex (halva paketen)
  • 100g mjölkfritt margarin
  • 350g silkentofu/mjuk tofu  (finns alltid i asiatiska affärer)
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl sojamjölk
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 3 msk majsmjöl
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 påse polkagrisar
Glasyr
  • Florsocker
  • vatten
Garnering
  • 1 påse polkagrisar

Sätt ugnen på 175c. Smält margarinet och mixa tillsammans med digestivekexen. Tryck ned blandningen i en form med avtagbar kant (om du vill kunna skära enkelt, annars går det med pajform). In i ugnen i 10 minuter. Lägg en oöppnad polkagrispåse i en ren plastpåse och lägg detta på en skärbräda. Banka på polkagrisarna tills de blir småbitar men inte mjöl. Innerpåsen går sönder, häll då över allt i ytterpåsen men se upp för små hål även där. Mixa silkentofu, socker, sojamjölk, vaniljsocker, majsmjöl och sirap. Häll sist i den krossade polkagrisen. Bred på smeten på digestivebotten och sätt in i ugnen i 30 minuter. Låt kallna och ställ sedan i kylen en stund eller över natten. Krossa den andra påsen polkagrisar. Gör glasyren genom att vispa samman vatten och florsocker tills det blir lagom tjockt – inte för rinnigt, inte för tjockt. Bred glasyren över cheesecaken med en slickepott. Strö sedan över krossad polkagris och garnera ev med en citronmelisskvist. Låt gärna stå kallt en stund.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

2 Responses to Polkacheesecake

  1. låter gott!
    var hittar du dessa polkagrisar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *