Persisk mat

Var så sugen på att lära mig laga meze – plockmat från mellanöstern. Har suttit och läst på lite och häromdagen testade jag några recept. Det tog timmar, ingen snabbmat, men shit vad gött det blev!

Baklava

Efterrätten/godsaken Baklava tar längst tid så den är bra att börja med. Jag hade i lite andra nötter i receptet.

Persisk lammgryta med aubergine

Persisk lammgryta med aubergine. Bytte ut lamm mot torkade sojabitar som jag kokade och pressade ut vattnet ur först. Fick gissa lite på mängden. Det gick åt mycket mera fett och vatten än vad som stod i receptet!

Persiskt ris

Persiskt ris

hummus

Hummus. En klassisk dip eller pålägg som jag ätit många gånger. Bara att smaksätta och smaka av tills man är nöjd.

Myntayoghurt

Myntayoghurt: blandade yoghurt, färsk mynta och flingsalt, och hällde över lite olivolja.

Persisk mat

Det blev en helt fantastisk tallrik! Sambon sade att :”Detta får du gärna göra igen”.

 

Persiljebrödet kommer recept på imorgon.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Persisk mat

  1. Pingback: Persiljebröd | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *