Persiljebröd

Detta är brödet jag bakade till den persiska maten igår. Det är också fantastiskt gott som frukostbröd. Hela familjen mumsar i sig av det.

25g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl finhackad färsk persilja
1-2 tsk smulad dragon
2 msk olivolja + att pensla med
14 dl rågsikt
Smula jästen och lös den i vattnet. Rör ned salt, örter och olja. Häll i större delen av mjölet och arbeta ihop till en fast deg, ta mer mjöl om det behövs. Jäs 1-2 timmar. 
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela i två delar och forma till runda platta tekakor som läggs på bakplåtspapper eller smord plåt. Jäs 50-60 minuter. Nagga med gaffel och pensla på olivolja. Grädda i 250c i 15-20 minuter.

Persiljebröd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *