Pastagratäng

Slängde ihop en krämig och god pastagratäng. Ta en så stor form som du vill ha och fyll den, tänk på att pastan ska ha plats att växa och suga åt sig vätska. Det är gott med lite ruccola till. Passar alla dagar!

  • Pasta
  • Oliver (ingen urkärnad skit som smakar gummi!)
  • Svarta (franska) linser
  • Soltorkad tomat klippt i bitar
  • Vegoskinka skuren i tärningar (tofu funkar också, gärna rökt eller marinerad)
  • paprika, strimlad
  • Havregrädde
  • Senap
  • Örtkryddor t.ex. oregano, basilika, timjan, persilja
  • Svart eller vitpeppar
  • Salt
  • Olivolja

Häll en skvätt olivolja o botten på en form.  Sprid över ett litet lager pasta. Sprid över vegoskinka (eller tofu), oliver, soltorkad tomat, paprika och linser. Vispa ihop såsen i en skål med lite av havregrädden, senap, örtkryddor, peppar och salt. Vispa sedan ned mycket havregrädde (till en stor form minst en liter) och häll en del av såsen över maten, lägg på mera pasta och ev andra ingredienser (om det får plats), avsluta med pasta längst upp men tänk på att lämna en bit av kanten för pastan ska ju växa. Häll över resten av såsen så att den täcker nästan ända upp, ta ev mer grädde eller lite vatten. In i ugnen tills det blir mjukt (ca 30-40 minuter).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *