Över 86000 utförsäkrade, plågade, utfrysta – vill du rösta på det?

Vill bara påminna om såhär inför valet. Vad denna regering gjort. Utförsäkrat och pressat sönder många många tusentals människor så till den grad att en del tar livet av sig. Det kallar jag folkmord. Många har blivit sjukare av den omänskliga myndighetsbehandling och försämrade ekonomi som man får som sjuk. När den energi man behöver att bekämpa sjukdomen med, går åt till att bråka med myndigheter och den ständiga pressen att prestera vare sig man orkar eller ej bryts man ned. Jag är ett levande bevis på det. Försök lev på 3-4000 i månaden (som utförsäkrad) eller 6-7000 i månaden (i lägsta sjukpenning) år efter år så få får du se hur tufft det är. En del av oss har inget val. En del av oss måste pressa oss att tjafsa emot med intyg, krångel, kass sjukvård, stelbenta regler och otrevliga paragrafnissar. Du eller dina närmaste kan bli sjuk närsomhelst. Det påverkar allt.

Över 86000 utförsäkrade

Jag tänker ju att sjukförsäkringen – eller snarare att kasta ut folk i det där jävla utanförskapet de snackar om – borde vara det som störtar regeringen.

Sjukförsäkringen borde vara valets stora fråga

Det snackas illa om bidragstagare trots att sjukFÖRSäKRINGEN faktiskt ska fungera som en försäkring. Men vilka är det egentligen som är de stora bidragstagarna?  välbetalda som tar emot uppemot 9000 i månaden som lite extrainkomst sådär – ett bidrag som är tusentals kronor högre än vad utförsäkrade och sjuka med låg ersättning får. Det är svårt att inte hata när man själv får vända på slantarna varje månad. Jag betalar alltså någons köksrenovering och städning istället för mat till min familj och skitiga toaletter som jag får rengöra själv.

En genomsnittsfamilj av bidragstagare i Danderyd får 9000 kronor i månaden

Varför röstar folk på den här skiten? Vill vi inte ha ett land som är rättvisare och medmänskligare än så?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Tankar om viktigheter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Över 86000 utförsäkrade, plågade, utfrysta – vill du rösta på det?

 1. Åsa Johansson says:

  “Utanförskap” är ett av de allra fulaste orden i svenskan – att sätta den etiketten på människor vittnar väl om en helt förkastlig människosyn.
  Är på besök hos en god vän och gick igår förbi en valaffisch här i Tullinge där det stod : “Alla måste göra rätt för sig” – nya Moderaterna. Tänker sällan ordet “hata” men då sa jag högt “HATA MODERATERNA”. Jag som lever med en kronisk sjukdom som gör att jag inte kan jobba har helt klart ingen plats i deras samhälle.

 2. Tess says:

  Bra skrivet! Jag är i den sitsen. Den “mellan stolarna”. En av dem som Alliansen påstår inte existerar. Jag finns inte i någon statistik för AF får jag inte vara inskriven på för de har gjort allt de kan, uttömt alla möjligheter och anser att jag bara kan jobba 25%. Jag får inget stöd från FK för de anser att jag inte fått stöd och att jag egentligen kan jobba mer bara jag har “rätt motivation”. Om jag skulle orka minst 50% så skulle jag slippa förnedra mig med FK för då skulle vi klara oss ekonomiskt. Så jag HAR all motivation i världen. När det ändå inte går så måste de väl fatta!

 3. Moa says:

  Bra skrivet! När jag läser om hur bra M sköter ekonomipolitiken och hur sjutton man skulle kunna rösta bort en sådan regering tänker jag bara på alla som blir nertrampade av den där ekonomiska politiken. Lite spill får man räkna med? Hoppas hoppas på ett regeringsskifte nu. Så kanske ångesten när man ska till Försäkringskassan minskar lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *