Omänsklig behandling på spårvagnen

Ser en film om hur illa kontrollanter behandlar en resenär: övergrepp

Fy faaaaaaaaaaaaan! Jag skakar, får ont i magen och blir så arg! Det påmminer om när de hade en raid med 20 st kontrollanter (otroligt hotfullt och obehagligt) och tvingade av mig och min då 4-månaders dotter från vagnen trots att jag hade betalt men deras jävla maskin inte registrerat det. De hetsade mig så att jag inte ens fick upp bromsen på barnvagnen så jag fick halvt lyfta av den. Jag visade kvitto på inköpsbiljetten som ena kontrollanten kollade på men bötfällde mig ändå (varför var hans så intresserad av att titta på den då?). (Någonstans i bakhuvudet fanns berättelsen från en gammal bekant som blivit nedtvingad på golvet av kontrollanter så att hon inte kunde andas, slått till i självförsvar och blivit fälld för misshandel). Där stod jag ensam på en hållplats med bebis och 20 kontrollanter som inte brydde sig ett skit om vad jag sade eller att jag skakade så jag knappt kunde prata. Det enda som hindrade mig från att inte få total panik var att jag måste hålla mig lugn för min dotter så att inget händer henne. Jag var så rädd. När jag äntligen släpptes storgrät jag på första bästa spårvagn jag gick på. Det var första gången min dotter såg mig gråta.

Klagade och överklagade på både deras kontor, telefon och via brev med intyg från psykläkare och sjuksköterska om vilka psykiska men jag fått från händelsen men det var totalt meningslöst, och omänskligt bemötande även där. Jag polisanmälde och hon jag anmälde till tyckte också att det var helt sjukt” Det kan ju hända mig med sade hon”. Men den som utredde tyckte tydligen att de fick göra sådär. Helt sjukt! Människor i landet Sverige ska alltså räkna med att bli trakasserade och illa behandlade när vi förflyttar oss i vår egen stad, vare sig vi har betalt eller ej. Det luktar diktatur. Hade de haft någon som helst mänsklighet kunde de visat hur korten fungerar och bett om ursäkt för krånglande maskiner.

Jag har numera ångest varje gång jag åker spårvagn och ser jag en blå jacka hugger det till som en hjärtattack i bröstet. Jag har flera gånger skyndat mig av vagnen när jag sett kontrollanter på väg trots att jag betalat (de skiter ju uppenbarligen i det). En gång såg jag dem inte först och blev kollad. Var så skräckfylld att jag inte kom mig för att säga något om hur omänskliga de är, och fråga hur de kan sova om natten som förstör människors liv? (som jag hade tänkt ut att säga om jag träffade dem igen). Gick av vagnen och bröt ihop mitt på stan så att min sambo fick komma och hämta mig med bil för jag klarade inte av att åka vagn hem efter det. Numera åker jag när jag måste för jag vill inte att de jävlarna ska få styra och begränsa mitt liv. Men de ger mig ändå ångest varje gång jag åker och tar mycket energi från mitt liv. Ångesten kommer inte att försvinna förrän fascistkontrollanterna försvinner.

Gällande filmen ovan så har Västnytt i morse handlat om detta. Vä(r)sttrafiks dåliga ursäkter ger jag inte ett ruttet lingon för! Deras godtyckliga och snäva regler, höga priser, extremt höga böter (1200kr!), och hotfulla, kränkande metoder skapar sådanahär situationer. Västnytt ska tydligen handla om detta ikväll också. Jag hoppas verkligen att detta kan leda till att kontrollanterna tas bort  (byts ut till servicepersoner?) och att det förändras till det bättre!

En ljuspunkt var ändå dessa personer runtomkring som såg vad som hände, reagerade och försökte få dem att sluta, som filmade, ringde polisen och såg till att det kom till nyheterna. Det är sådana människor vi behöver och vill vara här i världen, sådana som reagerar och är medmänskliga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom, Tankar om viktigheter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Omänsklig behandling på spårvagnen

  1. Pingback: En epok går i graven | TantMango

  2. Pingback: Björnbär och promenader bort från tillvaron | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *