Ett kön eller en människa?

Ibland säger någon “kvinnor är kvinnor och män är män”. Det uttalandet kan göra mig så irriterad och arg att jag nästan sprängs. För ingen ska komma och säga hur jag är! Jag kan byta däck, köra bil och tanka. Jag sminkar mig nästan aldrig, vet knappt ens hur man gör. Jag rakar mig aldrig under armarna eller någonstans och har stora tatueringar. Jag sitter mycket vid datorn och tycker om att spela WoW, var en jävel på tv-spel när jag var yngre. Jag hatar skvaller och att diska. Skulle många tro att jag var en man om de inte visste från början?

Jag gillar att virka och pyssla, älskar smycken, sjalar och kläder, gillar matlagning och bakning, har nästan alltid kjol, gillar att sjunga, dansa och spela teater, jobbar med barn. Skulle många tro att jag var en kvinna om de inte visste från början?

Jag är alla dessa saker och mer därtill. Jag är en komplicerad och unik människa precis som alla andra är. Gå inte och tro att mitt kön säger något om mig. Jag är en människa. Det är vi alla först och främst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom, Tankar om viktigheter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ett kön eller en människa?

  1. håller med dig i dina ord, klokt. Vi borde utgå mer från människan och dess unika person och egenskaper, än från könet. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *