Offentlig amning borde vara en självklarhet!

Jag blir så arg! Nu heter det visst att 53% ogillar offentlig amning. Bland 18-24-åringar är det tydligen ännu värre, 85% (enligt dagens metro). Det är ju helt sjukt! Bebisar måste ha mat och så är det bara! Man kan inte tvinga mammor att sitta hemma, då deppar man ju ihop, det är jobbigt nog att vara nybliven mamma som det är. Jag var själv rädd för att amma offentligt i början och det begränsade mig. Men förr eller senare är man tvungen. När en bebis vill ha mat vill den ha den NU NU NU!  de kan inte vänta. Jag var rädd för vad andra skulle säga och tycka men var samtidigt arg på de som tycker något illa om att jag ger mitt barn mat när hon behöver. Kom över rädslan på vår Stockholmsresa när lillan var 2-3 månader. Bara jag gjorde det första gången så kändes det bra, för jag tog hand om mitt barn. Jag ammade på tunnelbanan, på ett falafelställe mitt i stan och på en restaurang. Sedan gjorde jag det varhelst hon behövde. Och tänkte att har någon problem med det så är det deras problem.

Jag tycker att man har rätt allvarliga problem om man kopplar ihop amning med något sexuellt, när det i själva verket är det mest osexuella som finns! Varför ska vuxna få äta på restaurang men inte bebisar? Ska varken bebisar eller mammor få komma ut och se något annat än hemmets fyra väggar? Jag hoppas verkligen att dessa unga och alla andra lär känna lite bebisar och fattar grejen, lär sig att tänka sig in i andra människors situation lite mer så att åsiktstrenden vänder. Och att alla ammande är modiga starka mammor som vågar ge sig ut och amma stolt och självklart utan att låta några oempatiska idioter förstöra för en själv och ens bebis. Det borde vara en självklarhet! Amma på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Tankar om viktigheter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *