Sjukt god nudelsoppa med massa goa grejer i!
- Rapsolja till stekning
- 1 stor eller 2 små purjolökar, strimlad
- 5 vitlöksklyftor, hackade
- Några morötter, skivade
- 3/4 Spetskål (eller vitkål)
- En liten blomkål, delad i små buketter
- vatten (bara lite tills det täcker grönsakerna)
- Några cm färsk ingefära, riven
- 2 paket silken tofu (mjuk tofu, finns i asiataffärer)
- gul currypasta (börja med 3-4 tsk och ta ev mer senare så det känns lagom starkt)
- 3 burkar kokosmjölk eller ännu hellre kokosgrädde (finns också i asiataffären)
- syrlig sesamoljedressing (finns i asiataffär) eller sesamolja+citron
- glasnudlar (mungobönsnudlar) eller “flakes” (fyrkantiga blad av mungobönor)
Stek purjolök och vitlök och koka sedan upp med lite vatten+ morot, spetskål och blomkål tills de mjuknat litegrann. Lägg i ingefära, tofu som du delar sönder lite, gul curry, cocosmjölk, sesamoljedressing och koka upp. Koka nudlarna i enligt anvisning (några få minuter). Soppaklart! Delikat!
