Missfall, så vanligt, så sorgligt, så tyst

Vänner till mig har fått missfall. Jag blir så ledsen för deras skull, tänker på hur de känner och hur jag och sambon kände och känner. Tänker på hur jobbigt det är för alla de som inte har så lätt att få barn. Tänker på hur arg jag blir varje gång jag får mens när jag hellre än en helvetes mensvärk vill stå ut med gravidkrämpor; och hur det då är för de som känner så många gånger. Varför kan inte barn komma när de är önskade och låta bli att komma när de är oönskade? Önskar så jag kunde ge ett barn, kanske flera till mina vänner, till mig och sambon, till alla de som längtar och kämpar när göra-barn-tänket hotar lusten och glädjen. Påfrestningar är tufft för förhållanden.

Vännerna skriver om det på facebook. Det gjorde inte jag när det hände oss men minns nu knappt varför (tror det var något om att jag inte ville fläka ut allt inför alla som aldrig skriver eller bryr sig?). Jag skrev om det på bloggen, twitter, berättade för nära och kära och fick höra talas om andra som varit med om det. Så vanligt. Så tyst det är om det tills någon öppnar munnen och talar om smärtan. “Hej dethär har hänt oss, vi är ledsna.” Då kommer “det har hänt oss med, vi sörjer också”. Min vän var lite positiv och menar att missfall i alla fall visar att det går att bli gravid. Ett visst hopp, en viss lättnad att klara att  se det så.

Nyponbuske

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Missfall, så vanligt, så sorgligt, så tyst

  1. skane says:

    Vackert skrivet

  2. Fy så sorgligt.. Men du skriver om det på ett fint sätt. Tyvärr så är ju missfall rätt vanligt, jag har dock inte varit med om det hittills men jag har bara varit gravid en gång. Men jag är “beredd” (även om man aldrig är beredd på ett missfall, men du förstår kanske vad jag menar..) på att även jag kommer råka ut för det :/ KRAM till dina vänner och dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *