Lyxig pastasås

Slängde ihop en lyxig pastasås. Uppskattad av både stora och små!

  • Olivolja
  • 1 squash skivad och sedan delad på mitten
  • 2-3 strimlade vårlökar (eller någon annan mild sort)
  • 2-3 skivade vitlökar
  • 3-4 tomater skurna i skivor delade på hälften
  • 1 stor näve kokta eller konserverade elefantbönor (stora vita bönor/smörbönor)
  • Oliver med kärna eller någon god fyllning
  • någon slags chili (jag använde jalapenopeppar och rökt chilipasta)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk råsocker
  • en massa örtkryddor, gärna färska (jag hade rosmarin, oregano och basilika)
  • vitt vin, en rejäääääääl skvätt
  • havregrädde ca 4-5 dl, eller efter smak
  • saft från 3 små citroner (ca 4-5 msk)

Stek squash, lök, vitlök tills de börjar mjukna lite, lägg till tomaterna och stek en stund till (de försvinner typ). Lägg till bönor, oliver, chili, salt och råsocker. Häll sedan på vin och låt koka en stund. Lägg till havregrädde och koka en stund till. När det hela kokat och gottat till sig ett tag lägger du till citronsaften och örterna (färska örter tappar smak av kokning). Smaka och krydda ev.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här finns fler goda zuccinirecept!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *