Loppisrunda i Norrland

Vad härligt det var att åka på loppis i Norrland. Det fanns en i varje by nästan, en kunde åka runt hur länge som helst. Folk hade loppis hemma på gården i ett hus eller inhägnad. Fanns mycket fina saker. Efter första stället tyckte sambon att “jaja ett ställe till kan vi ju ta”, det blev 3 till. Sedan behövde barnen äta och sova.

Gamla fina flaskor

Undra hur den smakade?

Gamla gedigna grejer. Älskar fina plåtburkar och gamla dekorerade kastruller. De 2 plastiga sakerna tog Lillan i gratislådan, jag blev rädd att hon stulit dem först. Eftersom hon var så liten fick hon ta den lilla krukan gratis med.

Denhär fick vi hålla koll på, flera försökte ta den.

Perfekt för varma drycker

Gamla plåtburkar är de finaste

För kaffe och te

Gott och varierande med mat från hela världen! I “Naturens eget kök” fanns många vegorecept. Vår kokbok bara måste en ju ha. Och viktväktarböcker är för sambon som pratat om att gå ned i vikt.

Om en bok heter Brunstkalender så bara måste en ju ha den! Liv Ullman har jag fått för mig är bra (men vad vet jag?). Rasken såg jag på tv som liten, den var gripande och ganska läskig emellanåt – en bit intressant historia om hur det var i Sverige en gång. Pearl Buck är en av få kvinnliga nobelpristagare och som jag läst förut, hon skriver mycket om Kina tidigt 1900-tal om hur folket levde då – intressant. Kvinnorummet är en (feminist-)klassiker som det känns som att en borde ha läst. Och så hittade jag en fantastisk bok av Jane Godall – ni vet hon som levde med gorillor i bergen och kämpade för deras liv, en person jag beundrar mycket!

Sambon hittade Bordellmammans visor, gammal snusk-kult eller vad man ska kalla det. Och så en vacker bild som en kanske sätter upp en dag …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Inredning, renovering. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *