Lasange

Mumsig lasange passade bra som födelsedagskalasmat. Över hälften av gästerna kom inte för snöstorm så vi fick en massa gott i frysen! Varsegoda:

Använd torr eller fryst sojafärs. Om du har torr färs så koka upp vatten i en kastrull, gnäll i färden och låt stå några minuter så att den mjuknar. Putsa ur vattnen genom att trycka med en skål mot färsen i ett durkslag eller en sil. Sedan görs likadant med båda färserna. Stek den lite mörkare i omgångar krydda under tiden med chili, svartpeppar, salt och oregano. Javas och stek gul lök och pressad vitlök lite lätt. Blanda allt med passerade tomater. Smaka av och krydda ev mer.

Vit sås: smält margarin eller smör i en kastrull. Vispa ned vetemjöl lite i taget så att satt bli rätt så tjockt men inte klumpar sig. Tillsätt sojamjölk lite i taget och vispa under tiden. Krydda med vitpeppar och salt. häll i en hyfsad dos jästflingor (ger en ostig smak). Finns på hälsokosten) smaka av och ta så mycket du tycker är gott. Häll i en massa havregrädde. Falska av och tillsätt det du vill ha mer av.

Varva lasagneplattor med röd och vit sås mellan varje lager plattor. Avsluta med vit slåss överst. In i ugnen på 200c i 20 minuter eller tills lasagneplattorna är mjuka.

Maffigt, mjukt och mättande!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lasange

  1. Pingback: Citroncheesecake | TantMango

  2. Pingback: Saker som berikar livet, recept för en bra helg | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *