Kryddig blåbärssnaps

Hittade ett spännande recept i boken “Inlagt och hemlagat i glas och på burk”  av Caroline Hofberg. Finns mycket skojiga recept i den. Vi var och plockade blåbär i söndags och nu har jag satt igång en “kryddig blåbärssnaps”! (blev några lingon i med som vi hittade).

  • 2-3 dl fullmogna blåbär
  • 2 kanelstänger
  • 2 pomeransskal
  • 37,5 cl brännvin special

Lägg bär och kryddor i en burk med lock. Häll brännvin över så att det täcker. Låt dra i rumstemperatur ca 2 veckor. Sila ifrån bären. Efter ytterligare någon vecka, sila bort eventuell bottensats med kaffefilter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

One Response to Kryddig blåbärssnaps

  1. Pingback: Blåbärssnaps del 2 | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *