Körsbärskärnorna som jag sparade när jag plockade körsbär och gjorde sylt och paj har torkat och kommit till användning. Jag läste ett körsbärskärnlikör-recept med konjak men jag och sambon är rörande överens om att rom är godare så vi testar rom. Kärnorna var omöjliga att mixa och skitjobbiga att mortla. Istället gick sambon ut på balkongen och bankade med en hammare på dem inuti en kökshandduk, så att jag undrade vilken granne som renoverade den här gången… Blandade de krossade kärnorna (ca 4 dl) med 3-4 dl socker och 1 flaska mörk rom (som också är sött så kanske blir det väldigt sött). Nu står häxblandningen i köksfönstret ett tag. Likör som man gör ska ju helst stå på varm plats någon månad eller fler och götta till sig, sedan får man sila bort kärnorna. Ska bli väldigt intressant att smaka hur denna häxblandning blir. Får återkomma om detta. Trevlig fredag!
